2010-08-12 14:45:03• hírek • Szatmár.ro

A beázások eredményeként omlott a plafon

Teljes gőzzel zajlanak a felújítási munkálatok a volt Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében, ahol szeptembertől a Református Gimnázium kezdi meg működését.

A munka azonban nem megy zökkenőmentesen, az elmúlt egy hétben kétszer is gondot okozott a sokáig elhanyagolt tetőszerkezet: a beázások miatt gerendák korhadtak el, gyengültek meg, minek eredményeképpen a második emeleti folyosó plafonja két alkalommal is beszakadt.

Először a diáklépcső közelében szakadt le egy darab múlt hét pénteken, majd kedden a díszteremmel szemben omlott le kis segítséggel a plafon egy része - magyarázzák a munkások. Egyik alkalommal sem sérült meg senki, s mint megtudtuk: a tető felújításán dolgozók átvizsgálták a padlást, s szerintük újabb gondokra már nem kell számítani. Az először beomlott részt is gyorsan helyreállították, a Díszterem-közeli plafonon is csak rövid ideig fog tátongani a lyuk - mondják.

Cziprok András, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium aligazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta: a tetőszerkezet felújításáról már régebben volt szó, a kormánytól pénzt is kaptak volna rá, ám amikor kiderült, hogy az épület egyházi tulajdonba kerül, a pénzt már nem folyósították. Az aligazgató szerint a református egyházat is többször megkeresték, hogy jelezzék, komoly gondok vannak a tetővel. Az omlás Cziprok szerint is a gyakori beázásnak az eredménye, melynek következtében a gerendák megkorhadtak, meggyengültek.


A díszterem közelében kedden szakadt le a plafon
A díszterem közelében kedden szakadt le a plafon


A lépcső közelében már megjavították a plafont
A lépcső közelében már megjavították a plafont


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: